Dokkum

http://bydegr8.nl//images/pics_db/images/bydegr8.nl_Content_8b891812c2915b3ee23e941e65030722_standbeeld_20bonifatius.jpg_c37a47b09abbfec040c148581acb3e38.jpg 
Dokkum is een stadje met 13.000 inwoners en ligt in het hoge noorden van Friesland. Bijna iedereen kent Dokkum van de moord op Bonifatius in 754. U vindt hier dan ook de prachtige bonifatiuskapel met bron waaraan van oudsher een geneeskrachtige werking werd toegeschreven.
Dokkum is nog één van de weinige stadjes die compleet intacte bolwerken heeft waarover u heerlijk een rondje kunt wandelen.
En natuurlijk is Dokkum één van de friese elf steden van de beroemde en beruchte elfstedentocht. Die elfstedentocht wordt naast op de schaats, als het ijs sterk genoeg is, tegenwoordig ook bedwongen per fiets, auto, motor, oldtimer, kano, boot, tractor, skates, step, surfplank of te voet. Een monstertocht van 220 kilometer.
Als noordelijkste stad van de elfstedentocht is Dokkum een prachtig uitgangspunt om de rust van noord-oost Friesland en het wad te ontdekken. Vlakbij het Lauwersmeergebied en de veerboot vertrekplaatsen Holwerd en Lauwersoog voor een dagbezoek aan één van de waddeneilanden Ameland of Schiermonnikoog.

Maar Dokkum heeft natuurlijk nog veel meer..........
- leuke winkels
- terrasjes aan het water
- kleine grachtjes om langs te slenteren
- oude trekschuit
- prachtig stadhuis
- gebouwd op een terp
- sonnema berenburg
- bonifatiusbitter
- .................
En zeker nog vele andere dingen om zelf te ontdekken!